התמודדות עם פחדים וחרדות אצל ילדים

במסגרת שיתוף פעולה של משרד הבריאות ופורום הדיגיטלי הממשלתי של קמפוס IL יצרנו וביצענו כנציגי  פורום אמפטיה קורס חינמי להורים על התמודדות עם חרדות ופחדים אצל ילדים. 

הקורס זכה לתגובות מצוינות והוחלט בקמפוס IL להזמין אותנו (את הדס רון גל שותפתי ואותי) לשיחה בפודקאסט של המאסטרים של קמפוס IL על הנושא ועל הקורס. 

מעט על הקורס עצמו:

ילדים חווים פחדים וחרדות במינונים ובשלבים שונים במהלך חייהם. מהו תפקידנו כהורים כאשר זה קורה לילד שילדים חווים פחדים וחרדות במינונים ובשלבים שונים במהלך חייהם. מהו תפקידנו כהורים כאשר זה קורה לילד שלנו? בקורס זה נכיר גישות פסיכולוגיות וכלים פרקטיים לזיהוי והתמודדות הורית עם פחדים וחרדות בקרב פעוטות, ילדים ובני נוער ולסיוע ותמיכה בהםלנו? בקורס זה נכיר גישות פסיכולוגיות וכלים פרקטיים לזיהוי והתמודדות הורית עם פחדים וחרדות בקרב פעוטות, ילדים ובני נוער ולסיוע ותמיכה בהם

  • הבנה של הפחד והחרדה בחיי הילד.
  • תפיסת תפקיד ההורה בהתמודדות עם חוויות פחד וחרדה בקרב פעוטות, ילדים ובני נוער.
  • זיהוי סימפטומים של פחדים וחרדות.
  • אופן ההתמודדות עם פחדים וחרדות, בדגש על מצבים נפוצים.

כל הילדים חווים פחדים וחרדות ברמות מגוונות ובשלבים שונים בחייהם: מהו תפקידנו כהורים כאשר ילדנו חווה פחד או חרדה? כיצד מזהים זאת גם כשהילד לא מדבר על כך? מהן הגישות הפסיכולוגיות הנפוצות המסבירות את הפחד והחרדה? כיצד נכון להתייחס לפחד שאיננו תואם את המציאות או אף דמיוני? אילו טעויות נפוצות אנו עושים שדווקא מעצימות פחד וחרדה ומתי נכון ללכת לייעוץ מקצועי?

קורס זה עונה על השאלות הללו תוך התייחסות לגישות הפסיכולוגיות הנפוצות לטיפול בפחדים וחרדות וכן לפן המעשי.

תפקידנו כהורים (ואף מי שעובד עם ילדים במסגרות השונות), משמעותי בכל הקשור לפחד וחרדה בקרב ילדים: יש לנו אפשרות לזהות סימפטומים (מילוליים ולא מילוליים), לטפל בנושא בגזרה שלנו ובמידת הצורך להוות גורם משמעותי בתהליך טיפולי אצל איש מקצוע.

הקורס משלב התייחסות לגישות הפסיכולוגיות המסבירות את מקור הפחד והחרדה ומציעות אופני התמודדות. בנוסף הקורס מעורר בקרב הלומד חשיבה על עצמו ועל ילדיו כחלק מניתוח מקרים נפוצים בגיל הרך, גיל בית הספר וגיל ההתבגרות.

 

הסיפור מאחורי הקלטת הפודקאסט:

ביום חורפי בלב תקופת הקורונה, נסענו הדס רון גל ואני לפגוש בסטודיו ביתי באבן יהודה בשרון את אסף וייס מנהל למידה דיגיטלית באקדמיה של קמפוס IL בכדי ולהקליט פודקסאט על התמודדות הורים עם חרדות ופחדי ילדים. עצם המפגש בתוך הסיטואציה הכללית היה מעט מוזר, אבל בני הבית בעלי הסטודיו היו מקסימים, התיישבנו לנו באולפן (במרחק המתבקש) ונוצרה שיחה. הפודקאסט נערך בעקבות הקורס להורים שיצרנו כפורום אמפטיה בשיתוף פעולה עם משרד הבריאות והקמפוס כמה חודשים קודם לכם, בסטודיו גע-דע. הקורס זכה להצלחה ולהכרה ובעקבותיו התבקשנו לקחת חלק במסגרת פודקאסט בסדרת המאסטרים של קמפוס IL.

תקופת הקורונה יצרה כידוע עומסים גדולים בתחום הטיפול הפסיכולוגי ובין טיפולים, הדרכות הוראה ופורום אמפטיה, לצד החיים עצמם, הסיפור של אותו הפודקאסט שהקלטנו אז נשכח.

כעת הפרק, והסדרה כולה מופיעים גם להאזנה ישירה בספוטיפי.

אז עוד על התמודדות הורים עם חרדות ופחדים אתן/ם מוזמנים לשמוע!

https://open.spotify.com/episode/6DhuBGRMeYZBAixPJolXdg