השתלמויות והרצאות

השתלמויות, הרצאות וימי עיון, כמו גם הדרכות מקצועיות אני מעביר לצוותי טיפול, הוראה וחינוך, כמו גם לקהל הרחב בתחומי מומחיותי:

להזמנת הרצאה/השתלמות/יום עיון

טיפול דינמי בהורים (מודל טדב"ה, אורן 2011/2021)

המעבר מהדרכות הורים לעבודה אינטגרטיבית במגוון אופני העבודה הטיפולית עם הורים והורות- 

סדנאות השתלמויות וימי עיון בהדגשים שונים של תחום מומחיות זה. חלקן בדגש תיאורטי ואחרות בהדגשים מעשיים ובשילוב ביניהם, בהתאם לאוכלוסיות היעד :
 
לציפיה במגוון השתלמויות והרצאות נוספות, אפשר להגיע כמובן גם דרך פעילותי בפורום אמפטיה
 
הרצאות עוסקות במגוון נושאיו כמו: עבודה אינטגרטיבית עם הורים והורות, בחירת אופנות העבודה המתאימה בהתאם לסוג הפניה וסוג האוכלוסיה, בקליניקה הפרטית והציבורית.
נושאי תוכן כמו:  סגנונות הורות, הורות כשלב פסיכולוגי, הדרכת הורים, בין הדרכה לייעוץ ולטיפול הורי, עבודה עם הורים במקביל לטיפול.- ניתוח מקרים,
אבחנות בין סוגי התערבויות, מתי לבחור בליווי, בהדרכה, בטיפול דיאדי משפחתי או בטיפול בהורות.
אנמנזה ייחודית, מקיפה ומקוצרת בעבודה טיפול פרטנית ומשפחתית. בטיפול בילדים, מתבגרים ובעבודה טיפולית ממוקדת עם מבוגרים שמגיעים סביב דילומות בהורות.
גיוס הורים, יצירת חוזה טיפולי ושיפור אמפטיה והתערבות טיפולית. בתחומים זה אני כותב ופרסמתי  בארץ ובעולם. בעיקר סביב מודל הטיפול הפסיכודינמי בהורות מודל המוצע להורים כאשר החוויה המרכזית היא של רגשות קשים עם וכלפי ההורות או כלפי ילד/ה שלהם. בשנת 2015 הופיע לראשונה ספר להורים ולאנשי מקצוע (ספר בסיסי לכל איש/אשת מקצוע שעובדים עם הורים) בשם הורות במחשבה שנייה - להיות הורה רגשות, מחשבות ומעשים. הספר כולל סיפורי משפחות, תיאוריה, סקירת מודלים והרחבה לגבי מודל העבודה שלי והשימוש בו. על הספר ניתן לקרוא במקומות שונים, וניתן לרכוש אותו בכל חנויות הספרים. עוד סביב הספר ניתן לקרוא בדף הפייסבוק המקושר. את הספר עדכנתי לאחר מספר שנים והוא כולל פרקים מפורטים לגבי אנמנזה, עבודה טיפולית עם הורים, גישות ומודלים עדכניים, ותיאוריות עכשויות. הוצאת פרדס שיתפה פעולה עם הוצאה מחודשת ומעודכנת והספר בשמו המעודכן יצא בסוף שנת 2021 לחנויות. ניתן לרכשו ישירות דרך ההוצאה וכן ממני בהרצאות ובהשתלמויות הפיזיות שאני מעביר. לרכישה ישירה לחצו כאן הספר הורות במחשבה שנייה- עבודה טיפולית עם הורים מדריך מעשי,
במהדורה הנוכחית (הוצאת פרדס, 2021) ישנו פרק נרחב שנוצר על בסיס שיח ושיתוף פעולה עם מיטב המומחים בתחום ופורס בפני הקוראים מעושר הגישות בשדה. לקחו בו חלק (לפי סדר השתתפותם): מר אריה טבעון (גישת ההורות השלמה), גב' הילה אלקיים, ד"ר טל קרתי (מודל איכה של לבוב), פרופ' נורית ירמיה (הורות קשובה וחומלת), פרופ' אסתר כהן (טיפול בהורות בגישה אינטגרטיבית מבוססת התקשרות ואסטרטגיות הצטרפות להורים לפי סגנונות הורותם), גב' ג'ו ישי ומר רפי ישי (עוד על המודלים שלנו העוסקים בהורות חסומה ועבודה עם הורים כשותפי יצירה, והורות בלתי אפשרית).להסבר על הספר ראו בערוץ שלי ביוטיוב. 
 
 
את העבודה הטיפולית על סוגיה אני מלמד כקורס תיאורטי מקיף ורחב היקף, כהשתלמויות מרוכזות וימי עיון.
שלב ב' של הקורס כולל חלק חוויתית של מפגש בין הורות אישית ומקצועית.
בנוסף, אני עורך השתלמויות משולבות בהדרכות, קבוצתיות ואישיות, לצוותים צעירים ובכירים.

להזמנת הרצאה/השתלמות/יום עיון

הורות יחידנית ומושג המשפחה בימנו

האפשרות להפוך להורה, בתפקיד ובזהות, הולך ומתרחב. מבנים של שני הורים בני אותו המין, מספר הורים, משפחות העוברות פרק ב ופרק ג', יוצרים מחשבות שונות, על זהות, השתייכות, התסגלות לשינוי במשפחה ועוד.

חלקן מתמקדות במודעות, שאות פסיכולוגיות סוציוגיות על המשפחה בינמנו, אפשרויותיה והשאלות שהיא מעלה בים משפחה 'הטרו נורמטיבית' למושג ה'אם הורות' וכל הטווח המתקיים. סביב נושאים אלה אני מעביר מגוון הרצאות וימי עיון

תחום דעת שני פונה לאנשי חינוך, בריאות וטיפול הרוצים לחשוב כיצד נכון ברמת היחסים, הקשר הנתהלות עם הורה ועם ילדיו, לעבוד עם משפחות מגוונות בימנו. רובנו גדלנו במודל מסוים ואנו פוגשים אנשים שיצרו, בחרו, נאלצו לחיות במודלים אחרים ושונים.

חלק נוסף פונה למטפלי הורים ולמטפלי ילדים ועוסק בסוגיות מעשיות שמעסיקות את ההורה, את הקשר ויגדול הילדים במשפחות שונות. 

להזמנת הרצאה/השתלמות/יום עיון

משפחות בגירושים

אנשים בוגרים שהחתנו ויצרו משפחה, מחליטים להתגרש. אחד מהם או שניהם. ילדים לרוב אינם מגיבים אידאלית לגירושי הורים, אלא אם הנישאים היו מלאים בסערה איו או סבל, או אם הורגלו לקבל שינוי כחלק צמיחה טבעי בחייהם. המשבר סביב השינוי, אצל רבות מהמשפחות הוא רב שנים. כיצד להבין את התהליך העור על כל ילד ועל כל הורה?  מהם הדברים מהם רצוי להימנע ומה נין לעשות כדי לשפר את ההסתגלות.

בעבודתי עם משפחות בגירושים, עם בוגרים צעירים שהוריהם התגרשו וזוגות בכל שלבי יצירת-פירוק-שינוי המסגרת, לימדה אותי שכל גרוש/ה זקוקים לתהליך אחר, עם וללא ילדיהם.

סדנאות והרצאות סביב הכלי 'מדברים גירושים' שעמיתי, עו"ס קליני ופסיכותרפיסט, ערן הדומי ואני יצרנו לשם חיזוק הקשר הורה- ילד, מועברות לגרושים וגרושות וכמובן לאנשי מקצוע וספציפית ליועצות/ים, פסיכולוגים, ופסיכותרפסטים שעובדים עם משפחות בגירושים, במחלקות לשירותים חברתיים, בבי הספר ובקהילה.

הרצאות שעוסקות בשינוי בחי המשפחה והשפעותיהם לאורך זמן על הילדים, מחשבות על המאבק ההורי לייצר טוב עבור המשפחה גם בעת התנגשות הזוגי וההורי,העברתי לגרושים וגרושות, לקהלי רווחה, טיפול חינוך ובריאות הנפש ולקבוצות וארגונים. 

איך שורדים גירושים באופן מיטבי, למרות הכעס הפגיעה והחשדנות? איך עובדים עם הורים בקונפלקט גירושים גבוה? כיצד לסייע להורה בקונפלקט להתנהל באופן יעיל עבור עצמו וילדיו? כיצד להחזיק הורות בצל הגירושים, כיצד לעבד שינוי ולעודד ולחזק ילדים, על כל אלה ומגוון נושאים אחרים בימי עיון והשתלמויות לנשות/אנשי מקצוע.

 גירושין הם מושג קבוע, נוכח, ורגיל בסתרות שלנו. אבל כדי לעזור להורה ולילד, יש לדבר, להבין, לחשוב ולפתח דרכים לנהל אותו באופן היעיל ביותר שניתן.   

להזמנת הרצאה/השתלמות/יום עיון

טיפול במתבגרים

ההשתלמות בנוגע למתבגרים עוסקת במאפייני התבגרות מתוך פרספקטיבה היסטורית- פסיכולוגית, מורכבות הטיפול במתבגרים, התפתחות דימוי, השפעות חברתיות, מסלולי סיכון, התמכרויות והפרעות אכילה, טיפול מבוסס ראיות במתבגרים- ספרות עדכנית. ההשתלמויות עוסקת בדרכי וגישות של התערבות בפרטיקה של טיפול במתבגרים וכמובן כוללת למידה מתוך דיון וניתוח תיאורי מקרה של הצוות.

דילמות טיפוליות בטיפול בילד, מתבגר, הורים ומשפחה

מטפלים רבים מקבלים לטיפולם מתבגר או יחיד ומוצעים עצמם תוך זמן קצר בדילמה מקצועית מי הוא או מי הם מהמטופלים בפועל, הפונה, הזוגיות, הילדים, ההורות? ההשתלמויות בשאלה 'מי המטופל'? מבוסס על קורסים בהעברתי בבתי ספר לפסיכותרפיה ורלוונטיות לפסיכותרפסטים ותיקים וצעירים בכל תחומי העשייה, בוודאי לאלו העובדים גם עם ילדים/מתבגרים/הורות.

בין פסיכולוגיה חינוכית - פסיכולוגיה קלינית ופסיכיאטריה

לפסיכולוגים חינוכיים והתפתחותיים - השתלמויות אלו כוללות הרחבה לגבי המפגש בין הפסיכולוגיה הקלינית,  האבחנה הפסיכיאטרית ועולמו של הפסיכולוג החינוכי תוך נגיעה בהבנת התפיסה ודגשיה (הדומה והשונה) אצל הפסיכולוג הקליני והאבחנה הדינמית כדוגמא, והICD והDSM ונושאים אחרים במפגש בין שפות הטיפול במקצועות השונים.   

 

להזמנת הרצאה/השתלמות/יום עיון


הרצאות

הרצאות לקהל אנשי מקצוע ולקהל הרחב, אני מעביר בנושאים הקשורים לטיפול פסיכולוגי, נושאים התפתחותיים (חרדות אצל ילדים, זהות הורית במעגל החיים, בחירות בחיים הבוגרים ועוד)  ולפי תחומי העיסוק קהליני והמחקרי בהם אני פועל. אם רוצים לברר איתי לגבי הרצאות כתבו לי בקישור המצורף
 

להזמנת הרצאה/השתלמות/יום עיון

 

הדרכות קבוצתיות לצוותים מקצועיים

קבוצות של עד חמישה עשר אנשי מקצוע הנפגשים בעקביות סביב הצגת מקרים וניתוחם, דילמות של זהות מקצועית ונושאים טיפוליים. המפגש הוא בקליניקה שלי בכרמיאל, או בימים מרוכזים ביחידה/בקבוצה המזמינה. 
כמו כן, כחלק מפעילותי במסגרת פורום אמפטיה, מעביר קבוצות הדרכה אינטימיות, בהם עוסקים פסיכולוגים ופסיכותרפסטים מנוסים באני המטפל דרך הבאת מקרים וחיבור מעשי ותיארטי.
לקבוצות אלה ניתן לפנות אלי ישירות  dr.dror.oren@gmail.com     ו/או דרך המייל של פורום אמפטיה  Empatiapsy@gmail.com